onsdag den 31. august 2011

Vandbakkelser

Da jeg var barn lavede min mor ofte vandbakkelser, her er hendes opskrift i en glutenfri udgave.

Giver 6-8 stk.
80 g smør/margarine
2 dl vand
100 g blå Finax
2-3 æg

Tænd ovnen på 200 grader. Bring fedtstof og vand i kog. Tilsæt melet og rør med en grydeske. Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper gryde og ske. Lad dejen afkøle lidt. Pisk æggene let sammen, et ad gangen. Tilsæt æg lidt efter lidt, mens du rører med en el-pisker. Sæt dejen på en plade, beklædt med bagepapir, med to spiseskeer, eller brug en sprøjtepose. Sæt dem med god afstand, de vokser meget. Sæt pladen midt i ovnen. Bagetid 20-30 min. VIGTIGT: åben ikke ovnen de første 15 min., så falder de sammen. Når de har en fin gylden farve, tages én vandbakkelse ud, vent et øjeblik og se om den falder sammen. Gør den det, forlænges bagetiden. Klip vandbakkelserne op i siden så snart de er taget ud af ovnen, så bliver de ikke så bløde.
Vandbakkelserne kan fyldes med flødeskum og en skefuld gele eller marmelade, fromage, kagecreme eller is. Pynt med flormelis eller glasur.



11 kommentarer:

  1. Hei Doris :)
    Tror du man kan bruge opskriften til en kagemand? Min mor lavede altid kagemand af vandbaggelsesdej da jeg var barn...
    Mvh Lenr

    SvarSlet
  2. Hej Lene
    Det tror jeg bestemt du kan, dejen er fuldstændig som den glutenholdige :)
    Mvh Doris

    SvarSlet
    Svar
    1. Det må jeg prøve :) Tror du man skal lave en dobbelt portion, eller er det nok med en enkelt?

      Slet
    2. Det kommer jo an på hvor mange personer der skal være til, opskriften giver 6-8 enkelte vandbakkelser, så jeg vil nok mene at der er til 8 personer hvis du laver den som en kagemand - held og lykke med projektet ;)

      Slet
    3. Tusind tak, og TAK fordi du deler alle dine opskrifter med os :D

      Slet
  3. kan jeg evt. lave den med andet glutenfrit mel i stedet for det blå finax? da jeg ikke har det hjemme i øjeblikket

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa
      Ja det vil jeg mene, nu ved jeg jo ikke lige hvad du har på lager, men andre slags fint mel så som semper finmix eller schär C vil kunne bruges, jeg er lidt mere i tvivl med rismel og den slags, da det er ret tunge meltyper, jeg har aldrig prøvet dem med den type mel, så det tør jeg ikke sige noget om, håber mit svar kunne bruges :)
      God weekend
      Doris

      Slet
  4. Hej Doris ;-)

    Kan man bruge rød eller orange finax til denne opskrift???

    Hilsen Linda

    SvarSlet
  5. Hej! Kan disse fryses (uden fyldet, selvfølgelig!)

    SvarSlet
  6. Hej, tror du rød finax kan bruges? Har altid rød på hylden nemlig. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej
      Jeg bruger altid rød finax og det virker perfekt :)

      Slet