Da
jeg jo konstant kæmper med vægten, forsøger jeg altid at undgå
at spise for mange tomme kulhydrater – hvilket jo absolut ikke er
nemt med en blog som min.
Forleden
dag var jeg så virkelig i humør til lasagne, så jeg gik på jagt
på nettet og fandt denne opskrift på LCHF pasta som lød rigtig
spændende og nem. Jeg må så nok indrømme at jeg også er meget
fedt forskrækket, så det der med at leve helt efter LCHF princippet
blive aldrig mig. Så mine lasagneplader blev nok nærmere LCLF, men
de blev nok noget nær de bedste lasagneplader jeg nogensinde har
fået. Det bliver helt klart dem jeg vil lave fremover.
Samtidig
tror jeg opskriften vil være super god både til pasta og som
wraps/ruller med f.eks. krydret smelteost, salat og røget laks eller
hvad man nu kan finde på. Men det må der komme mere om på et
senere tidspunkt.
4-6
pers.
8
æg
1
pk light philadelphia (original opskrift er med fløde philadelphia)
10
tsk fiber HUSK el. 1 lille dl
Tænd
ovnen på 150 grader varmluft.
Pisk
æggene luftige med en håndmixer.
Tilsæt
fiber HUSK og Philadelphia og pisk det godt sammen.
Lad
det hvile i 10 min og pisk det igennem igen.
Tag
fire stykker bagepapir som passer til dine bageplader og pensl dem
med olie så lasagnepladerne er nemme at få af igen når de er bagt.
Del
dejen i to lige store portioner og læg en portion på hver sit
bagepapir.
Læg
et andet stykke bagepapir ovenpå med den olierede side nedad og rul
dejen ud mellem papiret med en kagerulle.
Rul
det ud i en firkant så godt du kan så det passer til dine
bageplader.
Stil
begge plader i ovnen og bag dem i 10 min.
Tag
pladerne ud, fjern det øverste lag papir og lad dem køle af.
Nu
kan du så skære eller klippe pladerne så de passer i størrelse
til dit fad. Jeg brugte et fad som var 25x32 og denne portion passede
perfekt til denne størrelse.
Du
kan også vælge at bruge pladerne til pasta, så ruller du blot
pladerne sammen og skærer dem i tynde strimler med en skarp kniv.
Eller du kan skære dem ud så de passer til wraps eller rulle dem
med salat, krydderost og røget laks.
Kødsovs
til lasagne
800
g oksehak 3-7%
2
store løg, groft hakkede
2
gulerødder, fint revet
1
stor eller 2 små pastinak rødder, fint revet
3
stængler bladselleri, fint revet
1
rød peber i små tern
1
rød chili, fint hakket
4
fed hvidløg
2
kviste rosmarin, ca 15 cm lange (hele kvisten kommer i)
4
kviste timian, ca 5 cm lange (hele kvisten kommer i)
bladene
fra et par kviste basilikum, fint hakket
3
laurbærblade
ca
1 spsk tørret oregano
2
glas Dolmio tomatsovs
1
flaske Cremefine til madlavning, 250 ml
vand
til at spæde op med
kryddersalt
og friskkværnet peber
½
ltr Morney sovs 4% (hvis man elsker meget bechamelsovs i lasagnen bør
man bruge 1 ltr.)
1
bæger hytteost (kan udelades)
revet
ost efter smag til topping, jeg brugte en 20+
Rengør
alle grønsagerne, og riv, hak og snit dem så de er klar.
Brun
kødet og tag det af varmen.
Herefter
brunes alle grønsagerne let.
Bland
kød, grønsager, de hele kviste rosmarin og timian og alle de
resterende ingredienser og bring det i kog. Start med kun at tilsætte
et par dl vand og se hvordan konsistensen bliver når sovsen koger.
Sovsen må ikke være for tynd, da disse lasagneplader ikke suger
noget af væsken, i modsætning til almindelige plader.
Lad
sovsen simre 30-45 min. Rør indimellem i sovsen og se om der skal
mere vand i.
Smag
sovsen til med salt og peber, og fjern rosmarin/timian kvistene og
laurbærbladene.
Læg
lasagnen sammen. Jeg havde til 3 lag plader i ovenstående portion
LCHF plader til mit fad på 25x32 cm.
Jeg
starter altid med kødsovs, hvilket vistnok ikke er helt korrekt.
Fordel 1/4 af hytteosten ud over og et tyndt lag morney sovs - der
skal spares lidt på det hvis der skal være til 4 lag, og til sidst
et lag lasagneplader. Fortsæt sådan til du har brugt alle pladerne
og slut så med et lag kødsovs/hytteost/ morney sovs og øverst et
lag revet ost.
Gratiner
lasagnen ved 200 grader i 30 min.
Serveres
med en god portion salat til.
Det lyder vild spændende. Ved du om de kan fryses?
SvarSletHejsa.
SletDet har jeg ikke prøvet endnu, men vil tro at man sagtens kan :)
Mvh Doris