Yes,
jeg er lige kommet hjem efter 2 døgn på arbejde – og nu venter
der 3½ ugers ferie forude – feeedt! Hvis bare ikke det lige var
for det elendige danske sommervejr – men nå – vi må få det
bedste ud af det. Desværre skal vi så også i ferien tage afsked
med vores den mindste, som skal til USA på high shool i 11 måneder
– det bliver hårdt for mor her!
Det
bedste jeg ved når jeg kommer hjem om morgenen efter arbejde - er
min morgenmad og min morgenkaffe – som jeg kan sidde og nyde i ro
og mag, helt alene i et helt stille hus sammen med min lille vovse –
som har savnet sin mor helt vildt.
I
dag stod den så på disse super lækre amerikanske pandekager som
jeg fandt en opskrift på i det lille opskrifts hæfte fra Provena
som Gurli fra Allergikost var så sød at sende til mig. De er
virkelig værd at prøve.
Ingredienser
(10
store eller 20 små)
2½
dl Provena melmix med havre
1
dl Provena havremel
2
tsk bagepulver
1
tsk sukker
1/4
tsk salt
3½
dl mælk (jeg tilføjede yderligere 1 dl, da jeg syntes dejen var
lidt tyk)
2
æg
3
tsk olie eller flydende margarine
Olie
eller margarine til bagning.
Til
servering: ahornsirup, bær eller marmelade
Bland
begge meltyper, sukker, bagepulver og salt.
I
en anden skål piskes æggene let sammen og mælk og olie tilsættes.
Bland
nu de tørre ingredienser i og pisk dejen sammen.
Lad
dejen hvile 10-15 min.
Bag
pandekagerne (de skal være ca 10 cm i diameter) på en pande. Vend
pandekagerne, når der kommer bobler i overfladen.
Tip: Jeg
bruger en isske til at øse dejen op med, det giver den helt perfekte
mængde dej, og alle pandekagerne bliver lige store. Jeg kan have 4
ad gangen på panden. Isskeen er også perfekt til boller og muffins.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar