Nu
er det jo ved at være slut med at plukke rabarber for i år, så i
weekenden blev sommerens sidste rabarber brugt til denne skønne
kage, som smager helt fantastisk med sin kombination af sødt og
syrligt. På billederne nederst har jeg bagt en dobbeltportion, da vi blev mange til eftermiddagskaffe.
Bund:
120 g smør, stuetemperatur
120 g smør, stuetemperatur
100
g rørsukker
korn
fra en vaniljestang
1/4
tsk salt
3
dl fint glutenfrit mel, f.eks. Finax blå, Semper finmix, Schär C
eller MixWell basismel
1½
tsk bagepulver
2
æggeblommer, stuetempertur
½
dl mælk, stuetemperatur
500
g rabarber
1½
spsk sukker til at drysse på rabarberne
Marengs:
3
æggehvider
2
1/4 dl sukker
evt.
100 g hakkede mandler
Tænd ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
OBS
det er vigtigt at ingredienserne til dejen alle har stuetemperatur
ellers vil dejen skille.
Smør
og sukker røres luftigt.
Rør
på laveste niveau, mens du tilsætter æggeblommerne en af gangen,
rør til massen en ensartet, rør ikke for længe.
Bland
mel, salt, bagepulver og vaniljekorn og vend det i dejen.
Vend
til sidst mælken i.
Læg
dejen ud i formen, fordel rabarberne ovenpå og drys med sukker.
Sæt
kagen i ovnen og bag den i 25-30 min, til kanterne er
gyldne.
Fortsæt
med at piske på fuld styrke mens sukkeret tilsættes, en spsk af
gangen.
Hvis
du vil have hakkede mandler i, skal de vendes i nu.
Fordel
marengsmassen på kagen.
Sænk
ovntemperaturen til 180 grader og bag kagen i yderligere ca 20 min
til marengsen er gylden.
Spennande :)
SvarSletThis looks amazing! I don't think we have this dessert here. I love rhubarb so I may have to try making it!
SvarSlet